DI TENGAH EKSPLOITASI AYA PRESTASI

 

GEMANTARA LINTANG SILIWANGI.COM. Jumplukan Sadar Wisata Pasirpawon anu ngokolakeun objek wisata Stone Garden di Kacamatan Cipatat,Kabupaten Bandung Barat ngahontal peringkat 2 nasional dina penganugerahan Pesona Destinasi Pariwisata Indonesia 2017. Pangajen ieu dibikeun ka jumplukan balarea anu aktip dina ngembangkeun pariwisata di daerahna.

Kira-kira warsih 2014 objek wisata ieu mimiti seueur didatangan ku nu nganjang ,sae nu nganjang ti jero negri atawa jabi negri sarta lolobana ti nu datang nyaeta kaum anom. Sumawonten sababaraha kali sempet dijadikeun tempat suting pariwara. Luyu kalawan ngaranna stone garden nyaeta objek wisata anu nyuguhkeun kaendahan alam batuan kapur anu kaasup dina wewengkon karst citatah. Wewengkon karst citatah nyaeta wewengkon gunung kapur anu nurutkeun para ahli geologi kapungkur na kakeueum ku lautan.

Nanging pikalebareun pisan ditengah prestasi anu beunang ku stone garden,dikawasan karst citatah ieu seueur keneh pegunungan anu dieksploitasi/ditambang. Lamun nganjang ka stone garden urang tiasa ningali karuksakan gunung-gunung disekitar objek wisata kasebat.
 Padahal lamun wae pamarentah KBB tiasa ngaca dina prestasi anu dipibanda ku objek wisata stone garden,wewengkon karst citatah boga potensi barobah kaayaan destinasi wisata anu jabi pisan dawam sarta tiasa barobah kaayaan destinasi wisata pangbadagna sedunia.

(GLS Batara Resna) 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *